Goede Doel

sport@school.

Het project dat door de Buurtsportcoach wordt georganiseerd zorgt ervoor dat de jongens en meisjes op de basisscholen in Heiloo kennis kunnen maken met een groot aantal sporten.

Zondag 15 april 2018: Voor de 10e keer wordt de PCC Maalwater Run&Walk georganiseerd. Hoofdsponsor is het PCC.

Start en finish is in het Stationscentrum waar muziek is en waar de terrasjes open gaan.

De deelnamegelden van de leerlingen van de basisscholen worden omgezet in vouchers voor sport@school.

Via dit project kunnen de kinderen op de basischolen in Heiloo sport lessen ontvangen. De lessen worden gegeven door de sportverenigingen in Heiloo e.o.

De verenigingen maken kosten door trainers tijdens schooltijden in te zetten. 

 

Het leuke is dat iedereen in beweging kan komen, dus ook ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, want er is voor elk wat wils.

Kleuters rennen de bambiniloop van 400 m in het Stationscentrum, de hardlopende jeugd loopt 1 of 2,4 km. Vanaf 12 jaar*) kan je kiezen uit 4 of 10 km.

 

*) De Atletiek unie raad af om kinderen onder de 12 jaar langere afstanden dan 2.5 km te laten lopen.

 

Voor de wandelaars zijn prachtige tochten uitgezet van  6, 12 en 16 km. De wandelaars gaan langs opmerkelijke plekken in en om ons dorp en omgeving. Ze ontvangen een routeboekje met een leuke beschrijving van wat er te zien is.

 

Het batig saldo van het evenement gaat naar het Rotary Sportfonds Heiloo.  Daarmee wordt sportbeoefening voor iedereen gestimuleerd. Organisaties als VluchtelingenWerk Heiloo, Heiloo Olympics en dergelijke worden gesteund. In de zomer van 2018 zal een sportweek worden gehouden voor kinderen die niet op vakantie kunnen.  De opbrengst van de benefiet Run en Walk wordt dus gebruikt om sportief bewegen voor iedereen mogelijk te maken.